Laatste dagen in Port Dover
Door: Silke Benjamins
Blijf op de hoogte en volg Silke
09 Juli 2012 | Canada, Ottawa
Deze dag gingen Laurie, Catherine en ik naar de Farmers market in ST. Jacobs en daarna gingen we naar St. Jaconbs zelf. De Farmers market was erg bijzonder want daar verkochten de Mennonites hun verbouwde spullen. Mennonites zijn mensen die geen elektriciteit gebruiken, op pad gaan met paard en wagen en zelf al hun spullen, als kleding, maken. Ja, je moet het maar even opzoeken op wikipedia. Jammer genoeg was het verboden om op de farmers market en in ST. Jacobs foto's te maken. Toen Laurie vertelde over de Mennonites in de auto leek het mij onwijs interessant om naar die markt te gaan maar het viel mij tegen! De vrouwelijke mennonites praatte zo raar dat ik ze amper kon verstaan en ze waren helemaal bedenkt in lange jurken en hoofdkapjes en de mannelijke mennonites keken alleen maar arrogant. Verder was het wel een leuke markt met veel fruit- en sieraden kraampjes.
Hierna zijn we weer naar een outlet mall geweest. In Canada zijn zoveel outlet winkelcentrums dat ik er moe van wordt.
En toen zijn we dooreden naar St. Jacobs! Dit is een oud toeristisch plaatsje waar 30 huizen staan en 10 winkels/horecagelegenheden, althans zo voelde het. Alles is in een ouderwetse bouwstijl en alle winkeltjes verkopen iets raars. Je had bijvoorbeeld een winkel die alleen Schotse artikelen verkocht, een aardewerk winkel, een bezemwinkel(!!) en natuurlijk een ouderwetse snoepwinkel met een 'Turkish delight -bar'! Ik weet niet hoe je het in het Nederlands noemt. Maar ik ben er dol op en ze hadden we 25 verschillende smaken!
8 juli:
Catherine en ik hebben de hele dag op het strand gelegen! haha
9 juli:
Vandaag gaan we naar het andere gastgezin; Glen & Linda Hunt uit Selkirk. Selkirk ligt 25 km van Port Dover en vanmiddag zijn we uitgenodigd om samen met Jim & Laurie te komen barbecuen! Dus wij zijn nu in het huis onze koffers aan het inpakken en we zijn de was aan het doen. Als we terug komen van kamp verblijven we nog twee dagen bij Jim & Laurie dus we mogen alle souvenirs en de al gelezen boeken hier laten.
Ik kan niet geloven dat we vandaag al naar het volgende gastgezin gaan! Het gaat zo snel! Maar wel onwijs leuk!
Groetjes uit Port Dover!
09 Juli 2012 - 18:13
Erika:
hey Silke weer een leuk stukje over de mennonites raar he dat er mensen zijn die willen leven zonder iets mechanisch clouse to nater blijfen en heel puur eigenlijk maar ook met veel beperkingen jammer genoeg het is net waar je wiegje staat ach,ze weten niet beter en missen dus ook niets denk ik dikke kus en vermaak je veel plezier in je volgende gezin mama. -
10 Juli 2012 - 14:57
Anna:
Hi Silke, leuk verslag weer :)!!
Wel grappig van de mennonites..
Bob (de ene helft van het echtpaar waar ik in Leeuwarden bij in huis woon) komt ook uit Canada en hij zei ook dat je daar heen moest gaan. Ik heb toen al gezegd dat je waarschijnlijk een heel vol programma zou hebben, maar nu zie ik dus dat de mennonites daar ook onderdeel van waren :). Kan ik hem in ieder geval zeggen dat je ze hebt gezien!
Verder hoop ik dat je het bij je volgende gastgezin ook leuk gaat krijgen :). Ik kan me trouwens bijna niet voorstellen dat je van shoppen in outlet malls moe wordt xD hahaha.
Nog heel veel plezieeer :D. En schrijf nog maar een hoop verslagen want ze zijn leuk om te lezen! ;) xxx amma